Yazım Kuralları

Anasayfa » Yazım Kuralları

OLGU Sosyoloji Dergisi, atıf sistemi olarak American Psychological Association (APA) 6’yı kullanmaktadır. Türk Kütüphaneciler Derneği’nin hazırladığı APA 6 kitapçığına şuradan ulaşabilirsiniz.

Yazarlar, OLGU Sosyoloji Dergisi’nin hazırladığı şablonla aday makalelerini göndermekle yükümlüdürler. Şablon için tıklayınız…

Şablonun esas kuralları şöyle belirtilebilir:

  • Yazarların mutlaka ORCID numaraları, kurum/eğitim bilgileri ve mailleri gönderilen aday makalede açık bir biçimde yer almalıdır. Körleştirme, editör tarafından gerçekleştirilecektir.
  • Yazıda sadece Times New Roman yazı fontu ve 1 satır aralığı kullanılacaktır.
  • Ana Başlık ve İngilizce Başlık 14 punto, giriş ve sonuç dahil numaralandırılmış başlıklar ve yazı 12 punto, Türkçe makaleler için özet (250-300 kelime) ve genişletilmiş İngilizce özet (750-1000 kelime) 10 punto, paragraftan ayrılan tam alıntılar tırnak içerisinde ve kenarlardan 1 cm daraltmak suretiyle 10 punto, sayfa altı notlar içinse 9 punto olacak şekilde ayarlanmalıdır.
  • Her paragraf 1 cm girintili olarak başlamalı ayrıca iki yana yaslı ve tiresiz olarak ayarlanmalıdır.
  • Sayfa kenarları sağ ve soldan 2,5 cm alt ve üstten 2 cm olarak ayarlanmalıdır.
  • Tablolar sadece yatay kenarlıklar kullanılmak suretiyle karakterler sayfaya sığacak şekilde 10, 9 veya 8 punto olarak ayarlanmalıdır. Geniş tablolar müstakil bir sayfada yatay olarak konumlandırılabilir. Tabloların başka bir sayfaya kayması engellenmelidir. Tablolar, bir sayfayı geçmeyecek şekilde ayarlanmalıdır. İçeride göndermesi yapılan tablolar ek olarak sunulabilir.
  • Kaynakça müstakil bir sayfada yer almalıdır. Ekler EK-1, EK-2… olarak sıralanmak suretiyle kaynakçadan sonra yer almalıdır.
Öğrenci Destek